Kemangkatan Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah (11 September 2017)

Misaki PureBlood | September 11, 2017 | | | | 6 Whisper so far
Misaki terkejut dengar berita kemangkatan Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah :'( Sangatlah terkejut :'( 

Semoga arwah baginda Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah sentiasa diberkati Allah dan semoga ditempatkan bersama golongan yang beramal soleh, aamiin.



TT^TT

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Misaki PureBlood | September 11, 2017 | 2 Whisper so far

Salam tengah hari dengan muka yang mengantuk tulis post pertama hari ni. Baru baca komen Tengku Butang, katanya masih berjalan giveaway and esok hari last giveaway ni. Disebabkan Misaki dijemput (maaflah sebab tak terperasan ada post pasal giveaway sebelum ni) TT^TT SO, ni post kedua untuk hari ni.

Jangan lupa jenguk post Misaki yang satu lagi : WEIRD THINGS THAT I COLLECT

So, jangan buang masa. Jari jemariku cepatlah menaip. Kejap lagi nak kena tanak nasi O.o Dari tadi duduk depan laptop.


First of all, congratulation untuk TengkuButang!!! Sebabnya blog TengkuButang dah lebih dari 6 juta pageview O.o I'm so shocked!!! Wow!!! I think this month or next month maybe mencecah 7 juta. Mana tahukan :) Yang penting, target 6 juta dah sampai XD

Disebabkan pageview yang berjuta, TengkuButang buat giveaway ni untuk kita bloggers join. So, tunggu apa lagi. Jom join sekali dengan Misaki. Tahu tak, tarikh tamat giveaway ni esok (12. 09. 2017) !!! Jom jom usha syarat-syarat giveaway:

Lengkapkan 3 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" . 

2.) TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen dibawah ni.. 

3.) FOLLOW / LIKE / ADD /  KOMEN semua link dibawah ni ye! terima kasih semua.. 


TOLONG JUJUR YEA!



Follow Blog
❤ Tengkubutang  ❤ Fara Hanim  ❤ Syamimi Saad  ❤ Raden Galoh  ❤ Nurul Syahirah
❤ Nor Afdilah Lias


Follow Instagram
❤ Hypergrafix   IG   ❤ rika_jue  ❤ ohh_fara  ❤ syamimi8088  ❤ ainizulaikha  ❤ aujitihani.co  ❤ Tengkubutang IG ❤ syahoneykittyshoppe  ❤ cikza_com  ❤ kaki_travel_khairuddin IG   ❤ eintan_nurfuzie IG  ❤ Shaklee_Segamat IG  ❤ mawar_Biru89  ❤ afdilah17  ❤ thepinkybox2u  ❤ Shamiera Osment IG


Add / Follow Facebook 


LIKE FB Page

SILA RUJUK BLOG TENGKUBUTANG

Follow Twitter


Komen mana-mana entri di blog ini :

https://www.pendidik2u.my/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

SENARAI HADIAH -

- SENARAI PESERTA -
(akan di update kemudian)

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

NOTA :
Thank You buat semua peserta yang sudi join, teman mohon maaf kalau banyak sangat korang kena LIKE n FOLLOW.. moga kepenatan korang mendapat ganjarannya.. doa2 kan yea..TQ sebab sudi join, 

Jom support GA TENGKUBUTANG ni!! =)

Uwarghhhh.. kali ni syarat banyak-banyak so I cannot edit anything takut terlepas pandang apa yang tak diletak XD

Selamat join giveaway kawan-kawan. Tangan Misaki lenguh menaip laju-laju dengan nak follow blog banyak-banyak :D Instagram online dah sememangnya dah buka. Twitter... Alamak.... Orang tak main Twitter lama mana dah. Akaun ada tapi tak berfungsi sangat. Takpe-takpe. Jom buka and follow XD

Maybe petang sikit or malam sikit baru nak blogwalking and komen entri-entri blogger yang dah follow untuk giveaway ni XD Komen dekat blog ni pun tak balas lagi O.o ahahahhaha

JOM JOIN guys!!! GOOD LUCK AGAIN!!!

Weird Things That I Collect!!!

Misaki PureBlood | September 11, 2017 | 1 Whisper so far

Last 2 day, I saw one big box (I think it's an old box-Epson box from my parent bedroom) but they put this box in my bro bedroom. So, I thought no one gonna uses that box, so I bring the whole box full with another quality box into my room. 

And yesterday, I make a decision to ask my mom and dad if they still want that box. They said, what box? So I just tell them where and what box I mean. They just "jangan ambil, kotak tu ibu nak bubuh (letak) barang-barang abah" Hurmmmppphh and I said "kenapa letak dalam  bilik Ngah kalau ibu abah still nak guna" with my sad expression and my mom still with the asnwer and then said "it just happen, so don't take it" and when I said I put the boxes in my room. My mom said "O.k that's nice, put in your room first, but don't use the big box" =_= Really...

So, that's how I come out with the topic for today.

WEIRD THINGS THAT I COLLECT

If someone else likes to collect digital camera, handphone, sticker, and other things. Things that I will mention below are my collections. 


Yeah, I know it's messy (but it's not messy in my room so don't worry) just for a picture I need to bring a certain thing out from where I hide it. Here is the list:

BOOKS

A post shared by Emily Sweet (@sweetbookobsession) on

P/s: Not my books of course (my collection, my sister take a lot of its and put in her collection especially my manga (Japanese comic) but this is an example how I would like to organize my shelf~ if without any decoration like what I have now...


This are currently my only books collection TT^TT I know... It's sad right :'(


While my sis own lots of books that she never yet open =_= She did not even want me to borrow her books :P Fine, I will buy mine =_= 

BOXES


Yeah... it's messy right =_= I want to collect more =_= I don't know why I collect boxes. I wanna have my own store for my collection one day~ Owh ya, there is another box which I make it flat already and hide it beside another boxes full of old books (my university books)

GLASS & BOTTLE




I wish I had more. I need to stop collecting this for a while. There a lot in my mom kitchen cabinet/cupboard. Arghhhhh.... I stop my hand from collecting it, or my room gonna be flooded with a lot of random and no use stuff.

BUSINESS CARD


If you guys have a lot of business card, you know. You can give it to me. I like to collect it. O.o Ahahahahahahhahaha XD 

ANIME POSTER


Just small collection of mine that I really love. I wish I have more poster. Maybe when I have jobs :3 ahahahahhaa XD

TONY TONY CHOPPER


I don't know if I could consider this as a collection, but I always want to collect Dr. Chopper as my collection. There is 2 now and I bought another one last 3 month? or 2 month? for giveaway that I never yet make as I only have 2 things for giveaway. Gahhhhh TT^TT Sponsored sensei, help me~ 

So, anyway... This is all my collection ^^ for now XD I actually want to collect another thing when I have jobs. I think some of you might have it already as a collection:


ANIME BADGE


MYSTERY LOCKET | FANTASY NECKLACE | KEY NECKLACE | STEAMPUNK NECKLACE

Some people might want to collect katana/sword or maybe guns. Who doesn't want that. It just not my favourite list of collection tho XD

So, what did you collect as your hobbies? Did you love your collection or you regret collecting it all of this time? XD Comment what you love to collect, or you can make a post about it XD Aahahahhaa :3

CREDIT: Etsy | Ebay

Giveaway Comel By Syahirah Valiant

Misaki PureBlood | September 09, 2017 | 11 Whisper so far

Konbanwa weirdo!!! Good evening!!! Selamat petang!!! So, hari ni, I feel like I want to join giveaway again! Especially since giveaway dari blogger Nurul teramatlah comel XD and since Misaki suka gila cute stuff XD yeah, I should give it a try :P

Orang yang comel, binatang comel, barang-barang comel, banyak lagilah.. well I love barang antik (even though I don'h have one) I wish I have :3 

Anyway, cara nak join? Mudah saja... Ikut syarat-syarat di bawah:

1. Follow blog Syahirah Valiant

2. Follow Instagram Nurul & Pick Me Lifestyle


4. Klik SINI

5. Buat entri bertajuk "Giveaway Comel By Syahirah Valiant" , letak banner di atas serta backlinkkan ke blog blogger Nurul.

6. Dah siap? Letak link entri di ruang komen post giveaway blogger Nurul ^^

EDIT: I almost forgot nak letak deadline ehhh tarikh tamat giveaway dengan giveaway apa yang berkemungkinan blogger bakal dapat kalau join:

Giveaway Date : 9 September 2017 - 9 October 2017



Ada 3 kotak giveaway yang tersangatlah comel!!! 

Siapa yang minat benda comel macam Misaki, cepat join!!!


A lot of cute stuff makes hooooman go crazy XD

P/s: need to selongkar instagram with name Pick Me Lifestyle as there is a bunch of kawaii stuff!!! well not now, I have to read manga XD


Anyway, good luck untuk yang join XD

I follow someone here, yeah, it's you.... XD ----> CREDIT: YABE LINE

Fight of Gods Game Penyebab Steam Account Kena Ban! (UPDATE)

Misaki PureBlood | September 09, 2017 | | | 2 Whisper so far

Steam merupakan salah satu platform game terbesar yang digunakan oleh seluruh gamer di seluruh dunia termasuklah Malaysia. Baru-baru ni kita dikejutkan dengan berita akaun Steam tak boleh dibuka ataupun diakses. (AYAT BAKU, I CANNOT BRAIN) ahahahahaha

Mengamuk habis satu Malaysia bila buka akaun Steam, kena ban. Yelah, takkanlah tak mengamuk. Disebabkan satu game, satu Steam kena ban.

SKMM ni pun satu. Kalau ya pun tak payahlah nak ban satu Steam, orang nak tengok store pun tak boleh. Boleh log in, tapi tak boleh verify account. Lepastu tak boleh tengok store. Like really? Game yang dah memang tersedia install saja yang boleh main, tapi itulah kacau habis game tu =_=

Dah lah ramai gamer kowt yang beli game dekat Steam, suka-suka ja ban. Fikirlah dulu sebelum buat keputusan nak ban. Ermmmmmmmm... 


Anyway, game ni, Misaki tak tahu pun wujud dalam Steam okay... Baru saja keluar. Game yang melibatkan Tuhan agama dan pegangan yang berlainan and menjadi karakter dalam game yang dipilih untuk berlawan antara satu sama lain. Kalau tak ada kawan dekat Facebook post pasal benda ni, memang tak tahulah. Kalau SKMM tak block Steam, mostly semua tak tahu kewujudan game ni.

Akaun Steam pun Misaki tak buka seminggu dua ni... Manalah nak tahu. :P

Tak tahulah, apa pendapat korang pasal game ni.

Tapi, my opinion: GAME NI SANGAT HODOH~ Misaki pun tak nak main XD kalau sebab game macam ni, SKMM ban whole Steam... ermmmmmmm well played :P


Game ni agak sensitif sebab melibatkan setiap Tuhan yang dipilih untuk berlawan antara satu sama lain. Dalam game ni tak ada Allah, tapi tak bermakna sesuai untuk dimainkan sebagaikan satu permainan dan bahan lawak.

Boleh panggil Misaki 'kuno', tapi agama tu satu benda yang suci, bukannya bahan jenaka. Tak kisahlah kalaupun Allah tak ada dalam game ni sekalipun. Sebabnya ada penganut agama lain yang memiliki pendapat yang sama di mana agama ni satu benda yang kita kena jaga dengan baik. (walaupun mostly tak butthurt pasal game ni) Yang kisah tu yang jenis macam Misaki.. ahahahahhaha...

Anyway, kalau majority cakap game ni tak ada masalah. So? I have no problem. Siapalah saya nak butthurt~ Ahahahahaha. So tolong pulihkan balik store untuk STEAM~ Please~ sebab sekarang yang orang paling kisah pasal Steam~



Boleh rujuk: Fight of Gods Steam Community~


Kalau tadi tak boleh nak akses, sekarang dah Error 404 dah. Erm..... Mungkin tengah cuba nak kembalikan semula kepada asal. I hope lah... I keep reload this store like an idiot :P

P/s: orang pakai TM and not any other telco O.o so....

Kalau menurut pendapat korang, korang nak main tak game ni?  

UPDATE:



Tengah basuh ikan tadi, dah siap.. reload jap Steam, dah boleh buka.. Thank You!!!

COMEBACK GIVEAWAY !

Misaki PureBlood | September 08, 2017 | 8 Whisper so far

Yosh... good morning weirdo!!! Hari ni Misaki join lagi giveaway :3 Ahahahhaha.. Giveaway ni anjuran Cik Belbel. Cik Belbel, jemput Misaki untuk join >////< Ehhhhhhh tetiba malu.. Ahahahaha.. 

Tadi terperasan satu benda, masa baca blog Cik Belbel. Patutlah nama Cik Belbel macam tu :3 sebab Cik Belbel suka membebel rupanya XD Mwahahahaa (gelak dekat orang, diri sendiri pun sama) :P 

Sudah, jangan melalut panjang. Jom, kawan blogger yang lain join giveaway dari Cik Belbel sebelum korang kena bebel.. Gulppppp... 

Follow syarat di bawah o.k:

1. Buat entry mengenai "COMEBACK GIVEAWAY"
2. Tampalkan banner "COMEBACK GIVEAWAY"
3. Follow blog cikbelbel
5. Tag 3 kawan fb/blog
6. Komen entry korang di komen.

Senang saja kan? Tunggu apa lagi, pergi cepat jenguk blog Cik Belbel XD

Hadiah apa korang akan dapat kalau korang terpilih untuk menjadi salah seorang pemenang:


BAWAL BIDANG 45


SHAWL 1.8 x 0.7

Cepat cepat cepat join!!! Sebab 8 orang pemenang yang terpilih boleh dapat free tudung ^_^ and giveaway still berjalan sehingga 30 September 2017. Sebelum terlambat, sila join XD 

Misaki nak tag (random):

+ + +

GOODLUCK!!!


First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Misaki PureBlood | September 06, 2017 | 22 Whisper so far

Misaki jarang join giveaway, so today I will join this giveaway by cute lil Pinky from Sarawak :) Sebab join? 

1. Nama blog ada buku dekat situ :3 that's why Misaki nak join

2. Sebab dah lama sangat tak join giveaway O.O

3. Since, ni first giveaway adik Pinky :3 So, untuk memeriahkan suasana :3 ehhhhh XD and boleh kenal-kenal dengan blogger baru O.O Tetiba :P

Anyway, kalau ada blogger yang nak join giveaway ni senang saja caranya:

1. Wajib menetap di Malaysia
2. Follow Blog Buku Pinky
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.
5.Copy & paste URL entry korang ke dalam ruang komen.

Senang saja kan? So, bolehlah korang join!!!

Ada hadiah menarik kalau join giveaway Blog Pinky ni ^_^ Ada hadiah reload, hadiah duit, bookmark magnet comel... Kalau korang peminat bookmark magnet bolehlah join. Mana tahu rezeki dapat bookmark magnet, walaupun hadiah saguhati ^^ 

Jangan lupa visit sponsor giveaway Buku Pinky :3 

Boleh check di blog Buku Pinky :D 
Hehehehe XD

I hope I win, tapi, kalau tak menang pun tak apa :3


GOOD LUCK untuk semua orang yang join!!!


Too Much Information | Yeah So Much~

Misaki PureBlood | September 05, 2017 | 9 Whisper so far

I never thought someone gonna tag me this year, 2017. Yare yare, Rasya chan.... OMG I sound like a weeaboo O.O Well, I guess I will answer this Too Much Information :3 At least this month, I update something :P Thanks for the tagged, Rasya ^^

Before it is kind of too late, I wish Happy Eid Adha to all~ I hope it's not too late by the way >< Heeeeeeee... So, let's start XD

1: What are you wearing? 
Right now? A jersey and a long blue pant :P (yeah yeah, I am not that feminine...) TT^TT

2: Ever been in love? 
From my past? I cannot remember :P As long as I am happy now ^^ Yeah, I am in love now by the way >///<

3: Ever had a terrible breakup? 
Indeed. No need to ask. I forgive him, but I would never want to have any connection with him anymore as he cheats on me and I feel bad as I was a 3rd person in his life.

4: How tall are you? 
156 cm =_= Short =_=

5: How much do you weigh? 
I don't know TT^TT Last I measure was like 3-4 month ago. I was 51 kg that time. I don't know about it now :'( This topic is sensitive... Sobs..sobs..sobs..

6: Any tattoos? 
No. Haram TT^TT but I do love tattoo... 

7: Any piercings? 


Unfortunately no~

8: OTP? 


Naru X Mai from Ghost Hunt anime~ and sometimes I ship her with Eugene TT^TT nut the author said, this anime and manga will not focus on love. and I was like.......... OKAY? 


Bai Fengjiu the foxie and Donghua!!! from Eternal Love drama!!! I really love both of them. She is so pretty, so much pretty and Donghua even though older than her, I always wish for them to be together :)

9: Favourite Show? 
Gameshow? I am not sure anymore. I watch Running Man, Knowing Bros, I can Hear Your Voice, GAki no Tsuki and others :P


10: Favourite bands? 
Currently The Rose, N. Flying and Dreamcatcher (all are Kpop) There is another favorite band which is not Kpop, but so many XD 

11: Something you miss?


12: Favourite song?


Rie Fu - Tsukiarari


Britney Spears - Criminal



John Travolta & Olivia Newton John - You are the One that I Want (Grease Movie)



Mika - Grace Kelly

I cannot choose!!! There is a lot of my favourite song!!! 

13: How old are you? 
25 years old!!! (12 August) =_= GRRRRRRRRRRRRRR

14: Zodiac sign? 



15: Quality you look for in a partner?
Someone who loves me~

16: Favourite Quote? 




17: Favourite actor?
Too many I cannot list TT^TT 
  
18: Favourite color? 
Blue Sky + Black

19: Loud music or soft? 
BOTH!!! Loud music when I need my adrenaline to be pump up~ and Soft music when I wanna sit somewhere, reading book or when I want to have emotional feeling run in my whole body~

20: Where do you go when you're sad? 



MY BEDROOM for now :'( When I sad, next time... I wanna go to beach and just sitting with my earphone in my ears while feeling the ocean breeze slow~

21: How long does it take you to shower?
If I need to be fast, usually 8 minutes but if I was not rushing somewhere it takes like 30 minute~

22: How long does it take you to get ready in the morning?   
If let say I go shower around 7:00 am, and 7:30 am I finish... and prepare for my hair to be dry and wear bb cream on my faces and do other stuff, I will finish exactly 8:00 am :P but if I was rushing.. for whole time, I will only consume like 15 minute or 30 minute :P

23: Ever been in a physical fight? 



This is what happens exactly with my siblings~ Siblings fight =_= They pull my hair, play with my hair, put tape on it, throw my cloth =_= when I wanna watch TV they disturb me =_= and physical fight start~

24: Turn on?
Animal lovers ^^ and someone who is not prejudice with one side only~

25: Turn off? 
Racist hoooooooman~ Rude hoooooooman~

26: The reason I joined Blogger? 
To write of course :P but lately, I have been slacking =_=

27: Fears? 



Scared of thunderstorm TT^TT


Sleeping in the dark =_= Lately (start after I finished my Diploma) I feel scared of a lots of thing.. Ahahahahhahaha

28: Last thing that made you cry? 
This evening, while watching Mao cooking TT^TT (anime: Chuukan Ichiban)

29: Last time you said you loved someone? 
A few hours ago~ :3

30: Meaning behind your Blog Url? 
Erm, my IGN in Lunaria Story and also because I love Misaki name (I got it from Kaichou wa Maid sama) and when I watch Vampire Knight anime, I feels like I wanna be part of Kuran family. Like a sister :3 so I name myself as MisakiPureBlood because I feels like Misaki is a part of Kuran family, a pureblood vampire family XD Ahahahahahhaa

31: Last book you read?
Still reading~ Caraval by Stephanie Garber XD

32: The book you're currently reading?
Gahhhhhhh.. just now I said it XD

33: Last show you watched? 
RUNNING MAN (latest)~ this evening :P

34: Last person you talked to?
My bro and sister today evening XD

35: The relationship between you and the person you last texted?
In a love relationship XD Ahahahahhahahahahaha :3

36: Favorite food? 



Roti Canai! 


Nasi Lemak! 


Lolipop! 


White Chocolate! 


MEAT curry! 


Bento! 


Peppermint Ice Cream!


Nachos!

37: Place you want to visit?
Philippines! Japan! India! London! Dubai! Hong Kong! Indonesia! Thailand! German! Netherland! Australia! Singapore! Spain! A lot!!!!!!!!!!

38: Last place you were? 
Kitchen! Cooking~

39: Do you have a crush?
A long time ago, I have~ (hoooman crush) but now all are anime crush! ahahahahahahhaha XD

40: Last time you kissed someone?


I kiss my mom and dad in real life, like a few days ago XD

41: Last time you were insulted? 
Alotttttt~

42: Favourite flavour of sweet?
Ice Cream! White Chocolate! Lollipop!

43: What instruments do you play? 


Recorder~ The last time was in my school. The teacher said that I play it nicely~ (that time I have no interest in musical instrument) I am going to buy Chinese Bamboo Flute (Dizi D) after I get a job (the first salary like RM 100 and a half are for the dizi) as I want to learn it~

44: Favourite piece of jewellery?

Sorry, I am not a fan of normal jewellery~ but if it's for collection: all of the jewellery must have a fantasy, mystery, steampunk, floweris locket, and unique feeling. Like a dragon thing, or anything :P


I have been a fan for many years already~ I wish I have this XD 

45: Last sport you played? 
Volleyball XD ehhhh wait, at home ermmm Ping Pong~

46: Last song you sang? 

Tsukiakari by Rie Fu~

47: Favourite chat up line?
...

48: Have you ever used it?
...

49: Last time you hung out with anyone?





At my friend wedding,~ 26 August 2017 Wish you many many many happiness ^^ Hehehehe ^^

50: Who should answer these questions next?
A lot of my blogger friend that I was kind of close deleting their blog TT^TT so I cannot tag them. Still, there is some blogger that I really love ^^ I wish they could answer my tag :3 Ahahahahhaa :3 Some blogger I use to tag, some are new... XD Wait I guess I will choose 6 bloggers~


+ + + + + +

You are NEXT! XD

Set of qustion you need to answer by ItsWayPastMyBedTime:

1: What are you wearing?
2: Ever been in love?
3: Ever had a terrible breakup?
4: How tall are you?
5: How much do you weigh?
6: Any tattoos?
7: Any piercings?
8: OTP?
9: Favorite Show?
10: Favorite bands?
11: Something you miss?.
12: Favorite song?
13: How old are you?
14: Zodiac sign?
15: Quality you look for in a partner?
16: Favorite Quote?
17: Favorite actor?
18: Favorite color?
19: Loud music or soft?
20: Where do you go when you're sad?
21: How long does it take you to shower?
22: How long does it take you to get ready in the morning?
23: Ever been in a physical fight?
24: Turn on?
25: Turn off?
26: The reason I joined Blog?
27: Fears?
28: Last thing that made you cry?
29: Last time you said you loved someone?
30: Meaning behind your Blog Url?
31: Last book you read?
32: The book you're currently reading?
33: Last show you watched?
34: Last person you talked to?
35: The relationship between you and the person you last texted?
36: Favorite food?
37: Place you want to visit?
38: Last place you were?
39: Do you have a crush?
40: Last time you kissed someone?
41: Last time you were insulted?
42: Favourite flavour of sweet?
43: What instruments do you play??
44: Favourite piece of jewellery?
45: Last sport you played?
46: Last song you sang?
47: Favourite chat up line?
48 :Have you ever used it?
49: Last time you hung out with anyone?
50: Who should answer these questions next?

[It's been a long time didn't put a credit, I feel guilty after looking at Rasya putting credit, anyway all pictures above are not mine but exclusively from the owner except picture with me in the image and with a watermark on it, that was absolutely mine]